Actueel

Nieuws

Lokaal nieuws vrijdag 13 maart 2020

Woonwensenenquête vernieuwd

Voor de eerste uitwerking van het plan Buyten zijn de uitkomsten uit de woonwensenenquête gebruikt. We hebben door jouw input een beter beeld gekregen wat jouw huidige woonsituatie is, wat je zoekt en wat je belangrijk vindt bij een nieuw huis.
 

Op basis van de eerste uitkomsten is het plan Buyten schetsmatig uitgewerkt, je kunt de verschillende woningtypes zien in het groene karakter van het plan.

 

Ook bij de uitwerking van de woningtypes nemen wij graag jouw wensen en voorkeuren mee. Om deze informatie te verzamelen is de woonwensenenquête vernieuwd. Er worden vragen gesteld over architectuur, de woningindeling, wens tot aanpassingen en opties voor een duurzaam huis.

Help jij ons (weer) op weg naar het ontwerp van jouw droomhuis?
Schrijf je in of log in en vul de vernieuwde woonwensenquête in.

Lokaal nieuws woensdag 11 maart 2020

Hoe wil jij wonen in Buyten?

Deze week staat Buyten in de krant Heraut met een advertentie en artikel. Mocht je het gemist hebben, hier kan je het bijbehorende artikel teruglezen:
In Wilderszijde verrijst de komende jaren een nieuwe woonwijk. Het project Buyten wordt het eerste plan binnen Wilderszijde dat in het tweede kwartaal van 2020 in verkoop gaat.

Wonen in Buyten is wonen in een toekomstgerichte klimaatadaptieve wijk met veel groen en water, waar ruimte is en het fijn is om te wonen. Er komt een gevarieerd woningaanbod met een dorps karakter, gericht op buiten spelen, sociale samenhang en ontmoeting.
 

Buyten is centraal gelegen met veel voorzieningen vlakbij. In de directe omgeving zijn er diverse mogelijkheden voor waterrecreatie: de Rotte, Bergsche Voor- en Achterplas, en de Zevenhuizerplas.

Er zullen straks maximaal 144 woningen worden gerealiseerd. Om het aanbod van de rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag, zullen er co-creatiesessies worden georganiseerd door de ontwikkelaar. Dit alles wordt gedaan middels woonwensen enquêtes. De eerste enquête staat op dit moment reeds uit. Met deze woonwensenquête geeft de toekomstige bewoner zelf aan waar de voorkeur naar uitgaat. “Wij kunnen als ontwikkelaar zelf bedenken welke woningen worden gebouwd, hoe ze eruit gaan zien, wat de ideale indeling van de begane grond is, of hoeveel slaapkamers een huis moet hebben. Maar niemand kan beter aangeven waar een huis aan moet voldoen, dan de toekomstige bewoner zelf”, vertellen Xavier Delnoij en Floris Gortemaker namens de ontwikkelaars.

Het is straks zelfs mogelijk om voor enkele woningen letterlijk met de architect aan tafel te gaan om de indeling en wensen voor het toekomstige huis te laten vertalen in een ontwerp voor de perfecte woning!

Wil jij zelf bepalen hoe je gaat wonen? Meld je op www.woneninbuyten.nl aan als geïnteresseerde, vul de woonwensenquête in en denk mee over jouw eigen woontoekomst. Jouw droomwoning maken we samen!

Door je in te schrijven, houden we je uiteraard ook op de hoogte van alle ontwikkelingen van Buyten.

Lokaal nieuws dinsdag 25 februari 2020

Nieuw begin voor Wilderszijde

Lansingerland - In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige woonwijk. Wilderszijde wordt daarmee ook de eerste ‘Lansingerlandse’ wijk. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de vaststelling van een nieuw stedenbouwkundig Masterplan en Bestemmingsplan. 

De gemeenteraad heeft de uitgangspunten hiervoor op 28 november 2019 vastgesteld. Wilderszijde wordt een wijk voor alle doelgroepen, waaronder starters en ouderen en 30 tot 40% van de woningen wordt gerealiseerd binnen het betaalbare segment. Wilderszijde wordt klimaatadaptief, groen en krijgt duurzame (gasloze) woningen. Bewoners en bezoekers parkeren zo min mogelijk in de woonstraten en de wijk is goed bereikbaar met zowel fiets, auto als OV.

 

Wat vooraf ging 

Nog vóór de crisis hebben de gemeente en Waal Ontwikkeling in 2008 een overeenkomst gesloten voor de bouw van maximaal 144 woningen in Wilderszijde. Vanwege de crisis is dit bouwplan niet tot uitvoering gekomen. Begin 2017 is de ontwikkeling van Wilderszijde hervat, maar beleid, wet- en regelgeving waren intussen sterk veranderd. De gemeente en Waal hebben het bestaande plan hierop aangepast. Woonwethouder Kathy Arends: “Ik ben trots op wat er nu ligt, dit plan sluit goed aan op wat we voor ogen hebben met Wilderszijde.”

 

Lansingerland en Waal gaan voor 144 woningen 

Gemeente en Waal hebben hun afspraken onlangs bekrachtigd om het bouwplan nu verder te kunnen uitwerken en realiseren. Plan ‘Buyten’ telt straks 144 woningen, waarvan 31 rijwoningen voor starters. Er komen ook levensloopbestendige woningen, vooral voor ouderen. De bouw begint volgend jaar en de eerste woningen worden in 2022 opgeleverd.

 

Denk mee over de ontwikkeling

In Wilderszijde komen in totaal 2.500 tot 3.000 woningen. Het wordt een groene wijk met basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek. De gemeente wil graag dat betrokkenen meedenken over het Masterplan op hoofdlijnen dat de basis voor het nieuwe bestemmingsplan wordt. Daarom is dit kwartaal een participatietraject van start gegaan. Gebruikers van het gebied, (direct) omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen kunnen zo op verschillende manieren en momenten meedenken. Deze momenten worden aangekondigd via lokale media, nieuwsbrieven, de gemeentelijke website, bewonersbrieven en later dit jaar de projectwebsite.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Lansingerland.

Aanmelden