Actueel

Nieuws

Nieuw: Film over Buyten Lokaal nieuws maandag 22 juni 2020

Nieuw: Film over Buyten

We kunnen niet wachten om onze prachtige project film aan je laten zien! En wat een fantastisch resultaat is het geworden. Wil jij meer weten over Buyten, het project en de omgeving?

We kunnen niet wachten om onze prachtige project film aan je laten zien! En wat een fantastisch resultaat is het geworden. Wil jij meer weten over Buyten, het project en de omgeving? Klik dan op de onderstaande film en laat je verassen:

De architect aan het woord Lokaal nieuws vrijdag 12 juni 2020

De architect aan het woord

De architect aan het woord:
"Een eigentijdse interpretatie van het klassieke tuindorp". 

Uit Naaldwijk komt het architectenbureau dat aan de basis van Buyten staat. John Chan (links op de foto) en Ernst Verboom (rechts op de foto) van Wubben Chan Architecten zijn verantwoordelijk voor het tuindorp idee.

De architect aan het woord:
"Een eigentijdse interpretatie van het klassieke tuindorp". 

Uit Naaldwijk komt het architectenbureau dat aan de basis van Buyten staat. John Chan (links op de foto) en Ernst Verboom (rechts op de foto) van Wubben Chan Architecten zijn verantwoordelijk voor het tuindorp idee.

John wilde een eigentijdse interpretatie en koos daarom voor een 2020-upgrade van het klassieke tuindorp. ‘Gebleven is de eenheid, die rust in het plan brengt.  Voor het metselwerk hebben we twee kleuren gekozen. Ook zijn er twee typen dakpannen, beide in een grijstint, waar zonnepanelen in lijken te verdwijnen. Ik heb verfijnde elementen laten terugkeren, zoals mee-ontworpen schoorstenen, de roedeverdeling in de ramen en de profilering van de goten. Voortuinen zijn groot, her en der komt een plantenbak te staan. Dat draagt allemaal bij aan de sfeer van Buyten.’

Ontwerp je eigen woning door aan tafel te gaan met de architect
Een deel van het project ‘Buyten’ wordt gerealiseerd in mede-opdrachtgeverschap. Dat is de officiële naam voor een traject waarbij kopers vergaand inspraak hebben in ‘hun’ woning. We noemen het liever Wonen à la Carte: een woning die van binnen en van buiten helemaal jouw smaak is. Die mogelijkheid geldt voor drie typen woningen: halfvrijstaande woning, vrijstaande woning en uiteraard de vrije kavels. Maar hoe gaat dat in zijn werk, mee-ontwerpen aan een woning als architect toevallig niet je beroep is?

Samen met onze woonconsulent gaan John en Ernst je begeleiden met het ontwerptraject. Wat zou bijvoorbeeld een slimme indeling kunnen zijn met het oog op de toekomst? Hoe groot wil je je woning exact hebben? Wat zijn praktische zaken die je niet over het hoofd mag zien? En welke steen zou je willen gebruiken voor de gevel? 

Lokaal nieuws donderdag 07 mei 2020

Kies nu alvast je favoriete woning!

Achter de schermen zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met het inventariseren van jullie woonwensen. We hebben deze input zoveel als mogelijk proberen te vertalen in de woningontwerpen en deze zijn nu definitief gemaakt. We hebben inmiddels de informatie op onze website verder uitgebreid. Via de woningzoeker vind je de belangrijkste informatie over de woningen in Buyten. Denk hierbij aan plattegronden en prijsindicaties. Ook kun je alvast je voorkeur aangeven per woning om als eerste geïnformeerd te worden over de start verkoop!

Achter de schermen zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met het inventariseren van jullie woonwensen. We hebben deze input zoveel als mogelijk proberen te vertalen in de woningontwerpen en deze zijn nu definitief gemaakt. We hebben inmiddels de informatie op onze website verder uitgebreid. Via de woningzoeker vind je de belangrijkste informatie over de woningen in Buyten. Denk hierbij aan plattegronden en prijsindicaties. Ook kun je alvast je voorkeur aangeven per woning om als eerste geïnformeerd te worden over de start verkoop!

Wat moet je nu doen?
Wil je als eerste geïnformeerd worden om in aanmerking te komen voor de door jou gewenste woning? Laat dan je voorkeuren achter via onze website en blijf zo op de hoogte. 

Hoe geef je jouw voorkeur aan?
Log in op je account en geef je voorkeuren aan onder 'mijn woning'. Je kan ook meerdere voorkeuren opgeven. Op onze projectwebsite op de pagina 'Woningzoeker' kun je via de kavelkaart meer informatie over de woningen inzien. Zo vind je hier onder meer de plattegronden, afmetingen en de prijsindicaties. 

Let op! Het opgeven van je voorkeur is nog geen officiële inschrijving. Dat kan pas vanaf start verkoop. 

Start verkoop
Naar verwachting start de verkoop eind juni / begin juli. Zodra je van ons per e-mail verneemt wanneer de verkoop van start gaat, komt er een 'Digitaal inschrijfformulier' beschikbaar in jouw account. Vanaf dat moment kan je je definitief inschrijven voor jouw favoriete woning(en).

We hopen dat je net zo enthousiast bent over de woningen als wij en zien jouw voorkeuren dan ook graag tegemoet.

Lokaal nieuws vrijdag 13 maart 2020

Woonwensenenquête vernieuwd

Voor de eerste uitwerking van het plan Buyten zijn de uitkomsten uit de woonwensenenquête gebruikt. We hebben door jouw input een beter beeld gekregen wat jouw huidige woonsituatie is, wat je zoekt en wat je belangrijk vindt bij een nieuw huis.
 

Op basis van de eerste uitkomsten is het plan Buyten schetsmatig uitgewerkt, je kunt de verschillende woningtypes zien in het groene karakter van het plan.

 

Ook bij de uitwerking van de woningtypes nemen wij graag jouw wensen en voorkeuren mee. Om deze informatie te verzamelen is de woonwensenenquête vernieuwd. Er worden vragen gesteld over architectuur, de woningindeling, wens tot aanpassingen en opties voor een duurzaam huis.

Help jij ons (weer) op weg naar het ontwerp van jouw droomhuis?
Schrijf je in of log in en vul de vernieuwde woonwensenquête in.

Lokaal nieuws woensdag 11 maart 2020

Hoe wil jij wonen in Buyten?

Deze week staat Buyten in de krant Heraut met een advertentie en artikel. Mocht je het gemist hebben, hier kan je het bijbehorende artikel teruglezen:
In Wilderszijde verrijst de komende jaren een nieuwe woonwijk. Het project Buyten wordt het eerste plan binnen Wilderszijde dat in het tweede kwartaal van 2020 in verkoop gaat.

Wonen in Buyten is wonen in een toekomstgerichte klimaatadaptieve wijk met veel groen en water, waar ruimte is en het fijn is om te wonen. Er komt een gevarieerd woningaanbod met een dorps karakter, gericht op buiten spelen, sociale samenhang en ontmoeting.
 

Buyten is centraal gelegen met veel voorzieningen vlakbij. In de directe omgeving zijn er diverse mogelijkheden voor waterrecreatie: de Rotte, Bergsche Voor- en Achterplas, en de Zevenhuizerplas.

Er zullen straks maximaal 144 woningen worden gerealiseerd. Om het aanbod van de rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag, zullen er co-creatiesessies worden georganiseerd door de ontwikkelaar. Dit alles wordt gedaan middels woonwensen enquêtes. De eerste enquête staat op dit moment reeds uit. Met deze woonwensenquête geeft de toekomstige bewoner zelf aan waar de voorkeur naar uitgaat. “Wij kunnen als ontwikkelaar zelf bedenken welke woningen worden gebouwd, hoe ze eruit gaan zien, wat de ideale indeling van de begane grond is, of hoeveel slaapkamers een huis moet hebben. Maar niemand kan beter aangeven waar een huis aan moet voldoen, dan de toekomstige bewoner zelf”, vertellen Xavier Delnoij en Floris Gortemaker namens de ontwikkelaars.

Het is straks zelfs mogelijk om voor enkele woningen letterlijk met de architect aan tafel te gaan om de indeling en wensen voor het toekomstige huis te laten vertalen in een ontwerp voor de perfecte woning!

Wil jij zelf bepalen hoe je gaat wonen? Meld je op www.woneninbuyten.nl aan als geïnteresseerde, vul de woonwensenquête in en denk mee over jouw eigen woontoekomst. Jouw droomwoning maken we samen!

Door je in te schrijven, houden we je uiteraard ook op de hoogte van alle ontwikkelingen van Buyten.

Lokaal nieuws dinsdag 25 februari 2020

Nieuw begin voor Wilderszijde

Lansingerland - In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige woonwijk. Wilderszijde wordt daarmee ook de eerste ‘Lansingerlandse’ wijk. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de vaststelling van een nieuw stedenbouwkundig Masterplan en Bestemmingsplan. 

De gemeenteraad heeft de uitgangspunten hiervoor op 28 november 2019 vastgesteld. Wilderszijde wordt een wijk voor alle doelgroepen, waaronder starters en ouderen en 30 tot 40% van de woningen wordt gerealiseerd binnen het betaalbare segment. Wilderszijde wordt klimaatadaptief, groen en krijgt duurzame (gasloze) woningen. Bewoners en bezoekers parkeren zo min mogelijk in de woonstraten en de wijk is goed bereikbaar met zowel fiets, auto als OV.

 

Wat vooraf ging 

Nog vóór de crisis hebben de gemeente en Waal Ontwikkeling in 2008 een overeenkomst gesloten voor de bouw van maximaal 144 woningen in Wilderszijde. Vanwege de crisis is dit bouwplan niet tot uitvoering gekomen. Begin 2017 is de ontwikkeling van Wilderszijde hervat, maar beleid, wet- en regelgeving waren intussen sterk veranderd. De gemeente en Waal hebben het bestaande plan hierop aangepast. Woonwethouder Kathy Arends: “Ik ben trots op wat er nu ligt, dit plan sluit goed aan op wat we voor ogen hebben met Wilderszijde.”

 

Lansingerland en Waal gaan voor 144 woningen 

Gemeente en Waal hebben hun afspraken onlangs bekrachtigd om het bouwplan nu verder te kunnen uitwerken en realiseren. Plan ‘Buyten’ telt straks 144 woningen, waarvan 31 rijwoningen voor starters. Er komen ook levensloopbestendige woningen, vooral voor ouderen. De bouw begint volgend jaar en de eerste woningen worden in 2022 opgeleverd.

 

Denk mee over de ontwikkeling

In Wilderszijde komen in totaal 2.500 tot 3.000 woningen. Het wordt een groene wijk met basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek. De gemeente wil graag dat betrokkenen meedenken over het Masterplan op hoofdlijnen dat de basis voor het nieuwe bestemmingsplan wordt. Daarom is dit kwartaal een participatietraject van start gegaan. Gebruikers van het gebied, (direct) omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen kunnen zo op verschillende manieren en momenten meedenken. Deze momenten worden aangekondigd via lokale media, nieuwsbrieven, de gemeentelijke website, bewonersbrieven en later dit jaar de projectwebsite.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Lansingerland.

Aanmelden